BAŞVURU ÖNCESİNDE AŞAĞIDA BULUNAN BİLGİLENDİRMEYİ OKUYUNUZ
ÖĞRENCİ VELİSİNİN DİKKATİNE
1.Bu kılavuz Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı Kuruluş Tüzüğüne göre hazırlanmıştır. Vakfın amaçları, misyonu ve vizyonu çerçevesinde faaliyetler yürütmek üzere programı oluşturmuştur.
2. Projeye başvurmuş olan öğrenciler ve veliler bu kılavuzda yer alan hususları kabul etmiş sayılırlar.
3. Başvuru şartlarını sağlamadığı halde öğrenci eğitim bursu başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
4. Başvuru yapıldıktan sonra geriye dönük düzeltmeler ancak vakıf merkezlerinden islak imzalı dilekçeler vasıtası ile düzeltilebilecektir.
5. Vakfı şubelerinde oluşturulacak komisyonlar ve 0850 441 3834 telefon numarası üzerinden ulaşılan eğitim danışmanları başvuru öncesi başvuranlara rehberlik edilecektir.
6. Başvurular kesifrotasi.tuzdev.org adresinden alınacaktır.
7. Öğrencilerin burs ile ücresiz eğitim almaları için başvuru yapmak, tarihleri takip etmek velilerin sorumluğundadır.
8. Şartları sağlayan, burs ile ücretsiz eğitimlere hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları vakıf şubelerinden gerçekleştirilecektir. Daha sonra ilan edilecek tarihlerle ilgili değişiklik yapmak hakkı TÜZDEV Yönetim kuruluna aittir.
9. Kesin kayıtlar yüz yüze ve başvuru imza belgeleri ile vakfı merkezlerinde gerçekleştirilecektir.
10. Başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler ücretsiz, başvuru şartlarını sağlamayan öğrenciler ise bağış yaparak eğitim faaliyetlerinden istifade edeceklerdir. Bağışlar ile imkanı olmayan çocukların eğitimine destek olacağınızı belirtmek isteriz.
GENEL AÇIKLAMALAR
1. Bu kılavuzda Keşif Rotası Projesinden bursluluktan istifade ederek ücretsiz hizmet almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirilmesi ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.
2. Şartları sağlamayan, burs ve ücretsiz eğitimlerden istifade edemeyen öğrencilerin velileri bağış yaparak eğitim hizmetlerinden istifade edebilir.
3. Anaokulu, ilkokul, ortaokul seviyesinde, vakfın şubesinin bulunduğu her ilde kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır.
4. Başvuru sonrası değerlendirme ile şartları sağlayan öğrenciler kayıt tarihleri arasından kayda çağırılacaktır.
5. Kayıt başvuru sonuçlandırma merkezleri vakıf merkezleridir.
6. Eğitimler hafta sonları vakfı merkezlerinden veya vakfın belirteceği alanlarla yapılacaktır.
7. Eğitimler her eğitim öğretim yılında 32 hafta sürecektir.
8. Programa katılacak öğrencilerin zeka testleri ile üstün zeka tanısı alması gerekmektedir.
9. Cumartesi veya Pazar günleri gerçekleştirilecek eğitimlerde eğitim günlerinde 5 saat olmak üzere yıl boyunca 160 saat atölye eğitimi yapılacaktır.
10. Atölye ve eğitimlere devam zorunluluğu vardır.
11. Yıllık mazeretsiz devamsızlık hakkı %10 u aşması durumda burs hizmetinin kesilmesi vakıf yönetiminin inisiyatifindedir.
12. Öğrencinin başarılı ve devamlı olması durumunda her yıl sonu öğrenci sertifika almaya hak kazanacaktır.
13. Programa katılan velilerin düzenli olarak yapılan ve vakıf şubesi tarafından ilan edilen veli eğitim ve seminerlerine katılımı zorunludur.
14. Velilerin vakfı tarafından ücretsiz sunulan seminer ve eğitimlerde devamsızlık durumunda burs hizmetinin kesilmesi vakıf yönetiminin inisiyatifindedir.
15. Programa katılan her öğrenci ve öğrenci velisi vakfın doğal üyesi ve gönüllüsüdür. Gönüllülük faaliyetlerine katılmak vicdani bir sorumluluktur.
BAŞVURU ŞARTLARI
a) Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
c) Anaokulları, ilkokulları, ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarında öğrenci olmak,
d) Altı ay içinde yapılmış , geçerliliği ve güvenirliliği olan ( CAS, WİSC4,ASİS) Zeka testleri ile üstün zeka, çok üstün zeka, deha tanısı almak veya Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi olmak. (Beyan edilen zeka testi raporunda uygulayıcı testörün sertifika numarasının olmaması durumda geçersiz sayılacaktır).
e)Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
MADDİ İMKANLARDAN YOKSUN OLMA DURUMU
● Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge,
● Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği,
● Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır.
KONTENJAN DAĞILIMI
1) Her yıl tespit edilen şubelerin atölye eğitimi kontenjanlarının;
a) %10 i Şartları sağlayan şehit gazi çocuklarına
b) %40 üstün zeka tanısı almış, maddi yetersizliği bulunmayan en az bir öğrencinin yıllık eğitim ücretini vakfımıza bağış yaparak karşılayan bağışçıların çocuklarına.
c) %50 i şartları sağlayan üstün zeka tanısı almış, maddi yetersizliğini belgelerle ibraz eden başvuru yapan tüm öğrenciler
PROJE TAKVİMİ
Başvuruların Alınması - Kesin Kayıt
20.08.2024-14.09.2024
Burs Kazananların İlanı
15.09.2024- 20.09.2024
Atölye Eğitimlerinin Başlaması
21.09.2024 – 14.06.2025